Travsport

Precis som vi har nämnt tidigare så finns det en mängd andra hästsporter som har fått stor spridning i Sverige. Den som nog många anser som den största är travsporten. Trav är precis som galopp en utav hästens naturliga gångarter och genom att utrusta en travhäst med en sulky så kan man utföra den så välkända travsporten. Här tävlar man som ett ekipage bestående utav en häst och en kusk i lopp mot andra ekipage, där målet är att komma fört över mållinjen. Ett travlopp består oftast utav ett visst antal varv på travbanan och hur många dessa är, samt varvens längd kan skilja sig en del. Runtom i landet finns det en mängd stora travbanor där det med jämna mellanrum arrangeras lopp utav olika slag. Förutom i Sverige så är trav en sport som är stor i bland annat Frankrike och USA.

Spela på trav
ATG är det bolag som precis som för travet är ansvariga för all betting som sporten. Varje dag finns det en mängd olika lopp att spela på och detta då i olika systemspel. Det mest kända utav dessa är V75 som går ut på att man ska gissa rätt vinnande häst i 7 lopp. Varje lördag finns möjligheten till detta och om du har minst fem rätt så vinner du. Hur mycket man vinner beror på en hel del olika faktorer där hur många andra personer som vinner är en stor del.

Kända travlopp
Ett utav de mest kända loppen i Sverige är Elitloppet som arrangeras varje år. Loppet körs under våren på Solvalla och är en tradition som började redan 1980. Här deltar hästar ifrån hela världen och de 16 deltagarna är oftast speciellt inbjudna för att vara med. Förutom stor publik och stora vinstpengar är detta en möjlighet att se hästar som befinner sig på topp-nivå tillsammans på en och samma bana.