Stora galopptävlingar utomlands

Precis som i Sverige så finns det väldigt många stora galopptävlingar utomlands. De tre största tävlingarna inom galoppvärlden för varje land kallas Triple Crown. De lopp som är med i varje lands Triple Crown är de tre största loppen i det landet. Den här tävlingen finns i bland annat följande länder: Irland, Japan, Storbritannien, USA, Chile, Kanada, Hongkong samt Uruguay.

Några andra stora galopptävlingar runt om i världen är följande:

  • Cheltenham Gold Cup i Cheltenhamn i England
  • Grand National i Aintree i England
  • Breeders’ Cup Grand National Steeplechase i New Jersey i USAhorses-380402_960_720

Samt

  • Velká Pardubická (the Grand Pardubická Steeplechase) i Pardubicka i Tjeckien.

Det finns nästan fler stora galopptävlingar per land utanför Sverige än det finns i Sverige. Detta för att den svenska galoppvärlden är relativt liten om man jämför med andra hästsporter. Loppen får heller inte samma uppmärksamhet och utrymme i media som andra hästsporter.

När det kommer till de mest kända galopptävlingarna utomlands så är det nog mångas dröm att gå på en galopptävling på the Ascot i England. Ascot är en av världens äldsta galoppbanor och har anrika tävlingar.

Gå på galopp utomlands

Att gå på galopp utomlands kan skilja sig väldigt mycket åt om man tittar på hur det är i Sverige. I regel kan man gå klädd lite hur man vill på galopp och galopptävlingarna hålls i regel samtidigt som travtävlingar. Utomlands är travtävlingarna i regel för sig på speciella galoppbanor och klädseln för besökare är annorlunda. Det handlar om att klä upp sig då det räknas som otroligt fint att gå på galopp. På mindre galopptävlingar är det givetvis annorlunda men samtliga av de stora galopptävlingarna utomlands kräver ordentlig klädsel, det vill säga finkläder, och damer ska bära hatt.

Om man vill gå på en galopptävling utomlands så gäller det att man läser på angående regler och biljetter innan man beger sig till en tävling.