Galopptävlingar 2017

2017 är fyllt med massor av spännande galopptävlingar och kommer hålla den som är tävlingsintresserad ordentligt sysselsatt. Galopptävlingar sker året runt och redan i Januari kommer man att kunna se V4, LD, V5 och V3 i Bro park under datum 1:a, 8:e och 15:e Januari.equestrian-1480944_960_720

Under Februari är det betydligt lugnare och inga lopp kommer då att äga rum. I mars är det återigen Bro Park som står för V4, LD, V5 och V3, men denna gång under datum 5/3, 9/3 och 29/3.

När värmen kommer igång under April är det mycket som händer, både i Bro Park och på Jägersro Galopp. Datumen och tiderna varierar, så för den som söker mer information kan man lättast surfa in på närmsta galopphemsida.

De allra största galopptävlingarna i Sverige är Dianalöpning, Svenskt Oaks, Svenskt Derby eller Jockeyklubbens jubileumslöpning. I Sverige är det vanligare att det är travsporten som ligger varmast folks hjärtan, och galoppen är egentligen mer intressant i Kanada, Irland, Australien och Storbritannien, men även i Sydamerikanska länder som Chile och Uruguay.

Pramms Memorial och Stockholm Cup är ytterligare stora galopptävlingar som äger rum i Sverige. Svenskt Derby, Jockeyklubben och Svenskt Oaks är några av det tävlingar man kan se på Jägersro måndag den 16 Januari 2017. Den 10:e Mars är det dags att dra igång tävlingarna på Jägersro igen och det kan vara skönare att besöka då dagarna blir ljusare och varmare.

Många stora tävlingar äger rum under 2017 och man kan enkelt hitta den fullständiga tävlingkalendern online, t.ex. på hemsidan svenskgalopp.se. Att gå och titta på galopp, kanske även våga satsa pengar och spela på hästar, är ett intresse som många människor delar, även om sporten inte är den absolut mest populära. Det är inte enbart en plats för dom som har satsat pengar på en häst eller äger någon av hästarna som tävlar, utan kan även vara en rolig stund tillsammans med vänner.