Framgångsrika svenska jockeys

I Sverige finns, och har funnits genom tiderna, en hel del kända svenska jockeys. Det var efter år 1923 som sporten började professionaliseras, eftersom det var då som totoförbudet äntligen hävdes. Det var så som fler jockeys började komma fram i rampljuset. I Sverige finns det lika många män som kvinnor som är jockeys, och på topplistan är det väldigt blandat.

En av Sveriges mest framgångsrika jockeys är en man vid namn Fredrik Johansson. Han har blivit utsedd till Sveriges bästa jockey flera gånger om. År 2005 hade han hela 244 starter på de svenska galoppbanorna, och utav dessa så vann han så många som 55 gånger. Under det året så drog han även in 5,1 miljoner kronor till de olika hästägarna, och detta gjorde han trots en ryggfraktur.download (6)

En annan som är en av de mest framgångsrika jockeys här i Sverige, är en kvinna som har namnet Rebecca Colldin. Det är så att Rebecca har så mycket som över 500 segrar där hon har vunnit hela tre svenska mästerskap. När det kommer till indrivna prispengar, så har hon drivit in så mycket som trettio miljoner kronor.

En annan kvinna som faktiskt har gjort en riktig raketkarriär som jockey är en 22-åring vid namn Fanny Olsson som är ifrån Arboga. Först så höll hon på med ponnygalopp, men nu för tiden sysslar hon med stor galopp. Det var år 2012 som hon blev svensk amatörryttarchampion.

Inez Karlsson är också en mycket framgångsrik svensk jockey och är till och med en av de absolut främsta kvinnorna genom tiderna inom denna sport. Hon växte upp i Bollebygd, men nu för tiden så är hon bosatt i Chicago. Hon har vunnit oerhört många titlar, pengar och berömmelse. Vad som är så spännande med Inez Karlsson är att hon faktiskt från grund och botten är en brottare som bara bestämde sig för att bli jockey.